Proč si pořídit karbonové ráfky Porte

Výhody, proč sedlat karbonová kola Porte

 

Karbonová kola jsou v mnoha aspektech lepší, než hliníková kola. Rozdíl, kterého si všimne každý, je váha. Karbonová kola Porte Rathe 30 váží pod 300 gramů. V této šíři obvykle hliníkové ráfky váží 500 gramů a více. Tento benefit je jednoznačný. Dále jsou karbonová kola pevnější a odolnější, než hliníkové ráfky. Ráfky z karbonu jsou jediným komponentem kola, kterým odkážete své kolo zrychlit. Točící se hmota vždy ušetří vynaloženou energii a investice do ráfků a kol se vždy vyplatí.

 

Víte, že vše od značky Porte je pouze v karbonu (rám, řídítka, ráfky, sedlovka). My jsme závislí na karbonu a tuningu jízdních kol, která jsou určena na maratony a cross-country. Závodění máme v krvi, a proto vám teď řekneme, proč je karbon lepší, než „hlína“ a co je nyní moderní ve světovém poháru XCO.

 

Úvodem při srovnání hliníkových a karbonových kol je třeba říci, že i hliníková kola mají své výhody. Tou neoddiskutovatelnou je cena. Cena hraje největší roli při nákupu nových ráfků. Vždy záleží na ambicích jezdce, aby zvážil, zda potřebuje karbonová kola, nebo mu budou stačit hliníková těžítka.

Závodníci v posledních letech přesedlali na široké ráfky, které dříve byly viděny spíše na enduro bikách. Ráfky s vnitřní šíří 30 mm jsou dnes na závodních speciálech standardem. Spousta výrobců je nyní dává i na své top modely, aby již nebylo třeba žádného upgradu. Ruku v ruce se šířkou ráfku se vyvíjí i šíře pneumatik. Velikost balónů na ráfku je zkušeností závodníků také podstatná. Na širší ráfek lze nasadit širší plášť. Pláště dnes vozí mnoho jezdců, včetně legendárního Nino Schurtera o šíři 2,4“. Široké pneumatiky se vozí z prostého důvodu. Lépe kopírují terén a při správném tlaku dokáži pohltit spoustu nerovností na trati. V extrémních případech máte i větší kontakt s podložím a tudíž větší trakci.

Výhody karbonových kol Porte si představím níže:

 

  1. Váha – nejlehčí ráfky na trhu s vnitřní šíří 30 mm a o váze 270 gramů. Pokud tyto ráfky vyzkoušíte, věřte, že poznáte rozdíl a budete si přát větší převodník. Budete nezastavitelní.
  2. Zesílené stěny v okolí niplů – tam, kde je největší tlak na ráfek, se nachází zvýšená vrstva karbonu, a tudíž nemusíte mít strach, že ráfek bude křehký.
  3. Kontrola – všechny výrobky Porte jsou testovány a schvalovány v Německu. Jde o nejvyšší možnou kvalitu karbonových vláken Toray a MItsubishi. Díky kontrole není ohrožena vaše bezpečnost a vy můžete s radostí testovat své limity.
  4. Design – čistý design a přiznáním karbonových vláken je vhodný pro každého. Kdo má potřebu zvýraznit a doladit ráfek ke svému kolu, tak má možnost si navrhnout logo ve své barvě.
  5. Exkluzivita – vývoj produktů včetně ráfků je v Belgii a proto nebudou žádné kopie a napodobeniny značky Porte. Máte tak zaručenou exkluzivitu na svém kole.
  6. Láska – každý ráfek je převážen a musí splňovat přísné podmínky výstupu při výrobě i prodeji. Náš zákazník tak dostane vždy to, co si objednal a žádný gram navíc.
  7. Záruka + crash replacement – standardní záruka 24 měsíců a zároveň nadstandardních 36 měsíců záruka v případě prasknutí, či poškození ráfku.